Duurzaam verbouwen

Wilt u graag uw woning verbouwen? Een Duurzame Woning renoveert uw woning op een duurzame manier met een toekomstgerichte blik. Op deze manier verbetert u niet alleen uw woning, maar bespaart u ook op de energiekosten! Een Duurzame Woning is gespecialiseerd in het verbouwen van oudere woningen en maakt gebruik van de nieuwste technieken om uw bestaande woning zo comfortabel mogelijk te maken. Zo is het tijdens een verbouwing mogelijk om bijvoorbeeld al kabels voor zonnepanelen door te voeren en het dak te isoleren. Wij adviseren u van tevoren over de mogelijkheden en de kosten(besparing). Bij ons bent u in goede handen als het gaat om een verbouwing van een kleine badkamer of voor een totaal verbouwing!

Badkamer

In de badkamer zijn er verschillende maatregelen die u kunt toepassen. Zo kunt u besparen op het gasverbruik door het toepassen van een douche-wtw. Een douche-wtw vangt het warme water (afvoer) op en verwarmt daarmee de koude waterleiding (aanvoer). De ketel of warmtepomp verbruikt daardoor minder energie om warm water te leveren omdat het water al voorverwarmd is. Een andere besparing kan gerealiseerd worden door het plaatsen van een elektrische vloerverwarming i.c.m. een elektrische designradiator. Naast de besparing op het gasverbruik voelt de vloer comfortabel warm aan!

Warmtepomp

Als u woning goed geïsoleerd is en er zijn zonnepanelen geïnstalleerd kan een warmtepomp een besparing van 70% op het gasverbruik opleveren. Een ander belangrijk aspect om de warmtepomp rendabel te maken is het afgifte-systeem, omdat een warmtepomp een lage temperatuur (55 graden) levert. Het meest geschikte afgifte-systeem is een watergedragen vloerverwarming of met lage temperatuur radiatoren. Dit zijn grotere investeringen die doorgaans tijdens een verbouwing gerealiseerd worden.