Isoleren

De eerste stap in het verduurzamen van een woning is het isoleren van de schil van een woning. Afhankelijk van de woning kan er onderzocht worden op welke manier de gevel, het dak en de vloer geïsoleerd kunnen worden.

Gevelisolatie

Onder de gevel valt het steenwerk, de kozijnen en het glas. In bestaande bouw is het vaak een uitdaging om de gevel goed te isoleren. Het isoleren van een spouw kan leiden tot vochtproblemen, omdat de spouw ervoor moet zorgen dat de woning goed ventileert. In woningen die voor 1920 gebouwd zijn ontbreekt er vaak een spouw.

De oplossing die wij bieden omzeilt deze problemen door de muren van binnenuit te isoleren met een 1mm dikke laag muurisolatie. Het product dat wij hiervoor gebruiken heet Aerotherm Interior en is toepasbaar op alle oppervlakten binnen een woning. Het kan dus gebruikt worden op de binnenmuren, plafonds en vloer.
Aerotherm kan op de bestaande laag stucwerk aangebracht worden en is na 24 uur overschilderbaar. De compound van het product zorgt ervoor dat de warmte binnen blijft door de reflecterende effect. Op deze wijze geniet u zowel in de zomermaanden als in de wintermaanden van een comfortabele woning.

Kozijnen en isolatieglas

In oudere woningen bestaan de kozijnen in veel gevallen uit de houtsoort Amerikaans grenen. Het behouden van de originele kozijnen heeft de voorkeur en deze zijn vaak goed te isoleren door isolatieglas. Overheidsinstanties zoals monumentenzorg stellen bouwregels op om de unieke aspecten van een woning te beschermen.

Onze werkwijze zorgt ervoor dat de kozijnen aan de binnen- en buitenkant intact blijven door het uitfrezen van de sponning. Hierdoor wordt er meer ruimte gemaakt voor het isolatieglas. De buitenzijde wordt met een stoppasta afgewerkt. Het aanzicht van de kozijnen blijft hetzelfde, maar u geniet wel van de voordelen van isolatieglas.

Deze werkwijze is alleen mogelijk bij goed onderhouden kozijnen. In enkele gevallen moeten de kozijnen vervangen worden. Gekozen kan worden voor het plaatsen van hardhouten kozijnen of kunststof kozijnen. Het voordeel van een kunststof kozijn zijn de kosten en het onderhoud, het nadeel is dat dit ten koste gaat van de authentieke uitstraling van de woning.

Naast het vervangen van de kozijnen en het glas kan er ook een groot voordeel behaald worden door het plaatsen van kierdichtingen en tocht strips. Voor meer informatie over deze maatregelen, kunt u een afspraak maken voor een advies op maat.

Dak- en vloerisolatie

Het isoleren van het dak of de vloer kan een besparing opleveren tot wel 30% op uw stookkosten. Het uitvoeren van de werkzaamheden kan vaak in één dag gerealiseerd worden zonder al te veel rommel. Bij veel gemeenten kunt u in aanmerking komen voor een subsidie.