Skip to main content

Het duurzaam verbouwen van uw woning

Duurzame verbouwing van uw huis. Volledig uit handen, volgens uw wensen

Vrijblijvend Afspraak met specialist

De voordelen van werken met EDW als adviesbureau duurzaam bouwen

Een Duurzame Woning is een full-service partner bij duurzaam verbouwen, die woningeigenaren helpt bij de transformatie van oude huizen tot energiezuinige en comfortabele woningen. Onze aanpak omvat een breed scala van duurzame diensten:

  • Vrijblijvend adviesgesprek: Kennismaken en mogelijkheden bespreken.
  • Aanvragen subsidies en leningen: Financiële ondersteuning regelen.
  • Volledig ontzorgen bij uitvoering: Het daadwerkelijk realiseren van de verbouwing.
  • Nazorg: Ondersteuning na succesvolle afronding van de verbouwing.

Een Duurzame Woning heeft een jarenlange ervaring opgebouwd in het renoveren en verbouwen van woningen naar de hoogste duurzaamheidsstandaarden. Ons team van duurzame woning adviseurs bestaat uit vaste architecten, ingenieurs, aannemers, maar ook schilders, stukadoren, elektriciens en meer… die gespecialiseerd zijn in duurzaam bouwen. Samen zorgen we ervoor dat uw verbouwingsproject voldoet aan hoge kwaliteitseisen op het gebied van duurzaamheid, energie-efficiëntie en wooncomfort.

Adviesgesprek inplannen
Renovatie serre kozijnen

Wat andere mensen zeggen over onze duurzame verbouwing diensten

“Professioneel, betrouwbaar en serieus bedrijf. Hoge kwaliteit werk. Klaar om te helpen en te ondersteunen met waardevolle input. Zeer tevreden over het geleverde werk.”

Jose LuisUit Den Haag

Hulp bij het verduurzamen van uw woning nodig?

EDW is een duurzaam verbouwen aannemer en specialist in alle facetten

Van vloerenleggen met lage temperatuur vloerverwarming en het aanleggen van elektra (lichtplan) en vernieuwen van meterkasten, tot aan renovaties van uw natte ruimtes en het stukadoren en schilderen van de buiten- en binnenkant van de woning. Wij doen het!

Slim energiemanagement en meterkasten

Slimme managementtips en realisatie van slimme technologie voor lagere kosten en een groenere toekomst

Schone groene energie opwekken 

Groene energie in actie: Ontdek hoe u zelf schone energie kunt opwekken en uw ecologische voetafdruk kunt verkleinen

Vloerverwarming 

Vloerverwarming: bespaar energie en geld met een duurzame oplossing voor het verwarmen van uw huis middels vloer verwarmen

Financiering, leningen, subsidies & fondsen

Financiering voor duurzaam wonen: Ontdek leningen, subsidies en fondsen voor uw groene projecten

Maatwerk verduurzamingsplan laten opstellen

Duurzaamheid op maat: Laat een plan opstellen voor een groenere en toekomstbestendige woning

Loodgieter werkzaamheden

Loodgieterswerkzaamheden: ook bij het verbouwen van natte ruimtes en installeren van sanitair kunnen wij u van dienst zijn.

Duurzame lege temperatuur verwarming

Efficiënte verwarmingsoplossingen: Verken duurzame methoden om uw huis comfortabel te verwarmen zonder het milieu te belasten

Renovatie badkamer & Toilet (natte ruimtes)

Natte ruimtes transformeren: Renoveer uw badkamer en toilet voor een moderne en duurzame leefomgeving

Vloeren leggen (o.a. PVC vloeren)

Vloeren laten leggen: EDW heeft een speciaal team die u ook kan helpen om tijdens de verbouwing vloeren te professioneel te leggen.

Het huis isoleren & ventileren 

Isolatie en ventilatie: Essentieel voor comfortabel wonen en energie-efficiëntie

Aanleggen Elektra (lichtplan)

Vakmanschap voor duurzaamheid: Van schilderwerk tot loodgieters en vloerenleggers, bouw aan een groenere toekomst met experts

Stukadoren, sauzen en schilderwerk

Vakmanschap voor duurzaamheid: Van schilderwerk tot loodgieters en vloerenleggers, bouw aan een groenere toekomst met experts

EDW is een duurzaam verbouwen aannemer en specialist in alle facetten

  • Slim energiemanagement
  • Advies financiering & subsidies
  • Vloerverwarming
  • Lage temperatuur verwarming
  • Loodgieterswerkzaamheden
  • Isoleren en ventileren
  • Renovatie natte ruimtes woning
  • Aanleggen elektra en meterkasten
  • Vloeren leggen (o.a. pvc vloer)
  • Stukadoor werkzaamheden
  • Sauzen en schilderwerk
  • Maatwerk verduurzamingsplan
  • En meer…

De vier pijlers van hulp bij verduurzamen woning

Inzicht in specifieke maatregelen

Verwarmen en verbeteren van binnenluchtkwaliteit

1. Isoleren & Ventileren

  • Spouw- en/of Gevel: isolatie van de gevel vermindert warmteverlies door de muren, wat resulteert in een directe verlaging van de energiekosten en verbetering van het wooncomfort. Het vullen van de spouwmuur met isolatiemateriaal is een efficiënte manier om warmteverlies tegen te gaan en de energie-efficiëntie van het huis te vergroten. 
  • Dak en/of vloer: warmte stijgt, waardoor dakisolatie cruciaal is in het beperken van warmteverlies. Dit draagt bij aan een aanzienlijke energiebesparing en verhoogt het comfort. vloerisolatie helpt bij het vasthouden van warmte binnen de woning, waardoor de vloer aangenamer aanvoelt en de algehele energieprestatie verbetert.
  • Isolerende ramen en deuren: HR-glas, ook wel Hoogrendementsglas genoemd, helpt warmteverlies via ramen en deuren te verminderen. Goed geïsoleerde kozijnen dragen ook bij aan de isolerende eigenschappen van ramen en deuren.
  • Mechanische ventilatie: met warmteterugwinning (WTW) om energie te besparen door warmte te hergebruiken of CO2-sensoren die ventilatiesnelheid aanpassen voor optimale luchtkwaliteit.
  • Slimme sensorgestuurde en natuurlijke ventilatie: sensoren regelen mechanische ventilatie op basis van luchtkwaliteit of natuurlijke ventilatieopeningen die worden gebruikt om energie te besparen en een gezond binnenklimaat te behouden.

2. Verwarmen

  • Plafond- en Vloerverwarming: zijn voorbeelden van lage temperatuur radiatoren en bieden gelijkmatige verwarming over de gehele ruimte. deze wijze van verwamen is efficiënter dan traditionele radiatorverwarming, wat leidt tot lagere energiekosten.
  • Hybride warmtepomp (incl. ketel): Combineert een conventionele gasgestookte ketel met een duurzame warmtepomp, ideaal voor minder energieverbruik en lagere CO2-uitstoot.
Vrijblijvende offerte
Innovatieve en toekomstbestendige oplossingen

Mogelijkheden voor duurzaam energie opwekken en beheren

3. Duurzaam energie opwekken 

  • Zonnepanelen: Zetten zonlicht om in elektriciteit, waardoor u kunt besparen op uw energierekening en bijdraagt aan een duurzame energievoorziening.
  • Zonnedak: Combineert dakbedekking met zonne-energie-opwekking, ideaal voor een esthetisch aantrekkelijke en energie-efficiënte woning.
  • Elektrische boiler: elektrische boilers hebben een hoge energie efficiëntie en gebruiken hierdoor minder elektriciteit dan oude en traditionele boilers.

4. Inzicht en beheer van energie in huis

  • Slimme apparaten en apparaten met een laag energieverbruik: investeren in energiezuinige apparaten en slimme apparaten die kunnen communiceren met een centraal systeem, kun je het energieverbruik optimaliseren en die energiebesparende functies hebben en op afstand kunnen worden bediend.
  • Slimme thermostaat: Stelt u in staat uw verwarmingssysteem op afstand te bedienen en te optimaliseren voor energiebesparing en comfort.
  • Zoneverwarming: maakt het mogelijk verschillende zones in het huis onafhankelijk van elkaar te verwarmen, wat leidt tot efficiënter energiegebruik.
  • Energiemanagement: systemen voor energiemanagement bieden inzicht in het energieverbruik en helpen bij het identificeren van mogelijkheden voor verdere verbetering van de energie-efficiëntie.
  • Energieopslagsystemen: overtollig energie die wordt opgewekt door bijvoorbeeld zonnepanelen, opslaan voor later gebruik in batterijopslagsystemen. Op die manier kan opgewekte energie worden gebruikt wanneer de vraag hoog is of wanneer de zon niet schijnt.
Op maat advies krijgen

Waar moet ik beginnen bij verduurzamen van mijn huis?

Bij ons als team van duurzaamheidsadviseurs, ervaren aannemers begint jouw reis naar een duurzamere woning met een persoonlijke kennismaking en een gedetailleerde inspectie van je huis. We willen eerst begrijpen wat jouw wensen zijn en hoe je woning momenteel presteert qua energie-efficiëntie.

 

Stap 1: Persoonlijke energie-audit

We starten met een energie-audit die we zelf uitvoeren. Tijdens deze audit nemen we alles onder de loep: van de isolatie tot aan het type beglazing en de staat van je verwarmingsinstallatie. Deze audit helpt ons om precies te pinpointen waar de grootste winsten te behalen zijn. Daarin houden we natuurlijk ook rekening met persoonlijke wensen.

Stap 2: Advies dat bij jou past

Op basis van de audit stellen we een gepersonaliseerd verduurzamingsplan samen. Dit plan bevat specifieke aanbevelingen die aansluiten bij jouw situatie, zoals de beste isolatiematerialen voor jouw huis, opties voor zonnepanelen die passen bij de ligging van je dak, of de mogelijkheden voor een nieuwe, efficiëntere verwarmingssysteem.

Stap 3: Realisatie met zorg

Wanneer jij je goed voelt bij het plan, gaan we over tot de uitvoering. We plannen samen met jou alle werkzaamheden in en zorgen voor een soepele uitvoering, waarbij we alleen werken met duurzame materialen en technieken die het milieu zo min mogelijk belasten.

Stap 4: Hulp bij subsidies

We helpen je ook actief bij het zoeken naar financiële steun, zoals subsidies of groene leningen, om de kosten te verlagen en de terugverdientijd van je investering te versnellen.

Stap 5: Blijvende ondersteuning

Na de afronding van de projecten bieden we ondersteuning om de effectiviteit van de genomen maatregelen te monitoren. Natuurlijk blijven we beschikbaar voor vragen en verdere optimalisaties, zodat je huis niet alleen nu, maar ook in de toekomst duurzaam blijft presteren.

Verbouwing renovatie serre Den Haag
Winkelruiten laten plaatsen en isoleren

Oud huis verduurzamen? Wat zijn de financiële effecten?

Een duurzame renovatie heeft een blijvend effect op uw huis. Gebouwen zijn goed voor ongeveer 40% van het totale energieverbruik in de EU, waarvan het merendeel wordt toegeschreven aan woningen. Een goed geïsoleerde woning met efficiënte verwarmingsmethoden en luchtcirculatie levert op lange termijn een waardevolle bijdrage aan het leefklimaat in uw woning.

  • Zonnepanelen: De installatie van zonnepanelen kan bijvoorbeeld een eenmalige investering van €5.000,- eisen en kan jaarlijks ongeveer 3.000 kWh opwekken. Dit leidt tot een jaarlijkse besparing van circa €700,- bij een elektriciteitsprijs van €0,23 per kWh, met een terugverdientijd van iets meer dan 7 jaar, nog afgezien van eventuele subsidies en leningen die deze tijd kunnen verkorten.
  • Isolatie: Door het isoleren van dak, muren, vloer, en ramen kan een gemiddelde woning een besparing realiseren die kan variëren tussen €300,- tot €600,- per jaar, afhankelijk van het type isolatie en de staat van de woning.  Bovendien zorgen goed geïsoleerde woningen voor een comfortabeler binnenklimaat en lagere energierekeningen op de lange termijn.
  • Warmtepomp: Een warmtepomp is een energiezuinige verwarmings- en koelsystemen en kan een gasgestookte cv-ketel vervangen en levert, afhankelijk van het type en gebruik, een besparing op van ongeveer €300,- tot €800,- per jaar. Hoewel de initiële investering hoger kan zijn dan bij een cv-ketel, biedt een warmtepomp duurzame en kosteneffectieve verwarming voor de lange termijn.

Andere maatregelen kunnen zijn:

Waterbesparingsmaatregelen (€100,- tot €350,- per jaar), Led verlichting (€100,- per jaar), energiezuinige apparaten (€250,- per jaar), slimme energiemonitoring en -thermostaat (€300,- per jaar), energiezuinige ramen en deuren (€300,- tot €400,- per jaar), Groene daken (€200,- per jaar), energiezuinige ventilatie (€ 150,- per jaar), en meer…  

Overtuigd van de waarde voor het duurzaam verbouwen van uw woning?

 

Elk van deze verbeteringen van een duurzame geïsoleerde of gasloze woning draagt niet alleen bij aan de financiële besparingen op de lange termijn, maar verhoogt ook het comfort en de waarde van uw woning.

Een Duurzame Woning staat klaar om u te adviseren over welke maatregelen het beste passen bij uw situatie en hoe u maximaal kunt profiteren van de beschikbare subsidies en leningen voor deze duurzame investeringen.

Adviseur aan huis uitnodigen
Een Duurzame Woning Den Haag

Heeft u vragen over duurzaamheid en verbouwen?

Waarom moeten woningen van het gas af?

Woningen moeten van het gas af om meerdere redenen. Ten eerste vermindert het gebruik van aardgas de uitstoot van broeikasgassen, verbetert het de luchtkwaliteit en vermindert het de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen. Daarnaast maakt het overstappen op duurzame energiebronnen, zoals zonne- en windenergie, woningen toekomstbestendiger en veerkrachtiger tegen veranderingen in de energievoorziening en regelgeving.

Maar dat is niet het enige voordeel. Het verbranden van aardgas in onze huizen leidt ook tot luchtverontreiniging, wat kan leiden tot gezondheidsproblemen zoals ademhalingsproblemen. Door te kiezen voor duurzame energiebronnen verbeteren we niet alleen onze eigen leefomgeving, maar dragen we ook bij aan een gezondere wereld voor ons allemaal. Door over te schakelen op duurzame energiebronnen creëren we een meer veerkrachtige energievoorziening voor de toekomst.

Is duurzaam bouwen duurder?

Duurzaam bouwen kan initieel duurder zijn vanwege de investering in milieuvriendelijke materialen en technologieën. Echter, deze kosten worden vaak op lange termijn gecompenseerd door lagere energiekosten, onderhoudskosten en mogelijke subsidies. Bovendien kan duurzaam bouwen leiden tot een hogere vastgoedwaarde.

Vraag ons naar de mogelijkheden voor jouw woning.

Wat zijn de voordelen van duurzaam bouwen?

De voordelen van duurzaam bouwen omvatten verminderde energie- en waterverbruik, lagere exploitatie- en onderhoudskosten, verbeterde binnenluchtkwaliteit, en een algehele vermindering van de milieu-impact. Het kan ook leiden tot een betere gezondheid en welzijn voor de bewoners.

Hoe kan ik energie besparen in mijn koopwoning?

In een koopwoning kun je energie besparen door isolatie van dak, muren en vloeren te verbeteren, hoogrendementsglas (HR glas) te installeren, energiezuinige apparaten te gebruiken, en zonne-energie systemen te overwegen. Ook regelmatig onderhoud aan verwarmingssystemen en ventilatie kan aanzienlijk bijdragen aan energiebesparing.

Welke subsidies en of fondsen zijn er voor het verduurzamen van woningen?

Er zijn diverse subsidies en fondsen beschikbaar voor het verduurzamen van woningen, zoals de ISDE-subsidie voor het installeren van zonnepanelen en warmtepompen, subsidies voor isolatie, en groene leningen tegen lage rentes. Raadpleeg een adviseur van EDW voor actuele informatie over beschikbare regelingen. Hieronder enkele voorbeelden:

Nationale subsidies

  • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE)
  • Energiebespaarlening
  • Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH)

Regionale en lokale subsidies

  • Gemeentelijke subsidies
  • Provinciale subsidies

Speciale fondsen

  • Groene hypotheken
  • Duurzaamheidsfondsen

Hoe kan ik verduurzaming financieren?

Verduurzaming kan gefinancierd worden via eigen spaargeld, groene leningen met lage rentes, en subsidies van lokale of nationale overheden. Soms bieden banken ook hypotheken met korting aan voor energiezuinige woningen.

Een adviseur van Een Duurzame Woning kan je hierover meer vertellen en adviseren.

Verhoogt verduurzamen de waarde van mijn woning?

Ja, verduurzamen kan de waarde van je woning verhogen. Energiezuinige woningen zijn vaak aantrekkelijker voor kopers vanwege de lagere energiekosten en kunnen een hogere verkoopprijs realiseren.

Om te bepalen welke verduurzamingsmaatregelen het meest opleveren, kun je het beste een kosten-batenanalyse maken. Overweeg maatregelen die niet alleen de energie-efficiëntie verbeteren, maar ook het comfort verhogen en onderhoudskosten verlagen. Een energieadviseur kan hierbij ondersteunend zijn.

Vrijblijvende offerte voor duurzaam verbouwen van woning