Gasvrij wonen

Voor veel mensen klinkt het nog als iets voor de verre toekomst, maar in de praktijk zijn er nu al huizen die geheel gasvrij zijn. De komende jaren zal er hard gewerkt moeten worden om de doelstellingen van de overheid te behalen. Door verschillende subsidies is het ook mogelijk om dit op een betaalbare manier te bereiken. Een Duurzame Woning loopt voorop in de markt in het bieden van oplossingen voor het opwekken van elektriciteit en voor het verwarmen van woningen en tapwater.

Zonnepanelen

De toekomstige doelstellingen vragen om elektrische oplossingen, zodat de gaskraan langzamerhand dicht gedraaid kan worden. Hiervoor bieden zonnepanelen de oplossing. Afhankelijk van het dakoppervlak, de ori├źntatie van het huis en gebruik van de bewoner(s) kan er een passend advies gemaakt worden. Voor een vrijblijvend advies kunt u contact opnemen via het contactformulier.

Verwarmen van uw tapwater

Voor het verwarmen van tapwater zijn er verschillende mogelijkheden, zoals het plaatsen van een elektrische boiler, doorstromers of een zonneboiler. Tijdens de opname zal de deskundige een advies op maat geven!

Infraroodpanelen

Infrarood panelen verwarmen gehele ruimte(s) via stralingswarmte. Elk paneel heeft een aparte thermostaat, waardoor de temperatuur per ruimte ingesteld kan worden. Het verwarmen van een ruimte door een infraroodpaneel is een energiezuinige oplossing in goed geïsoleerde woningen. De keuze voor een paneel is afhankelijk van het formaat, het vermogen, de kleur en de afwerking. Dit kan per woning verschillen.