Karakteristieke herenhuis

Dit karakteristieke herenhuis aan het Huijgenspark in Den Haag, uit het jaar 1885, met veelal originele kenmerken is volledig gerenoveerd. Een Duurzame Woning heeft het gehele pand verduurzaamd met behoud van de originele details d.m.v. het aanleggen van vloerisolatie, plaatsen van HR++ isolatieglas met ventilatieroosters en het isoleren van de muren en het plafonds. Het pand heeft een woonoppervlakte van 250 M2 met in totaal 42 M2 glasoppervlakte en 84 M2 dakoppervlak, waardoor er veel energie nodig was om het pand warm te krijgen.

Aerotherm

Voornamelijk op de kap etage was het erg onaangenaam. Door het aanbrengen van Aerotherm Interior op de plafonds en muren is dit probleem verholpen. Aerotherm wordt tegen een bestaande stuclaag aangebracht en weerkaatst de warmte terug de ruimte in. Het reflectiemateriaal is een 3 mm dikke stuclaag die tegen de muren wordt aangesmeerd en met een 2 mm dikke laag pleisterlaag wordt afgewerkt. Zeker bij oudere woningen waar een spouwmuur ontbreekt biedt dit een oplossing!

Vloerisolatie

Op de begane grond is de gehele kruipruimte van de woonkamer en de keuken voorzien van vloerisolatie. Het reflectiemateriaal wordt tussen de binten geplaatst en op de grond wordt een bodemfolie gelegd. Op deze manier blijft de warmte in de woning en is de kruipruimte beschermd tegen vocht door de bodemfolie. Daarnaast wordt de kruipruimte ontruimd en de ventilatie gecontroleerd, zodat er geen schimmels en/of houtrot kan ontstaan.

Bodemfolie
Reflectiemateriaal

Dubbel glas en een beschermd stadsgezicht

Het herenhuis met originele kozijnen met schuiframen wordt als beschermd stadsgezicht aangemerkt en mag niet veranderd worden. Door het uitfrezen van de sponningen blijft de originele uitstraling behouden. Het enkele glas is vervangen door monumentaal HR++ isolatieglas. Door de dunnere spouw valt de dubbele beglazing bijna niet op en wordt het afgewerkt met een stoppasta voor de authentieke look. Op verschillende plaatsen is er gebruik gemaakt van ventilatieroosters zodat er genoeg frisse lucht in het pand blijft circuleren.

Dunnere spouw
Monumentaal HR++ isolatieglas